Raspisan natječaj za 1. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

logoU organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” u utorak 2. lipnja 2009. raspisan je natječaj za 1. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, nazvan prema križevačkom župniku na glasu svetosti koji je i sam pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Budući da u Katoličkoj crkvi od lipnja 2009. do lipnja 2010. traje Svećenička godina, organizatori u spomen na Stjepana Kranjčića, svećenika na glasu svetosti koji se okušao i u književnom stvaralaštvu, predlažu da radovi budu posvećeni svećeničkom zvanju, djelovanju, životu i sudbini.

Natječaj je otvoren do 20. kolovoza 2009. godine.

Najuspjeliji radovi, prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda, bit će javno izvedeni u Križevcima na dan 91. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, u subotu 5. prosinca 2009., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnom zborniku. Organizatori osiguravaju i novčane nagrade.

PRILOG
Pravila natječaja