Raspisan natječaj za 2. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

logoU organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” u srijedu 1. lipnja 2010. raspisan je natječaj za 2. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, nazvan prema križevačkom župniku na glasu svetosti koji je i sam pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Ove godine organizatori predlažu da radovi budu posvećeni hrvatskim svecima i blaženicima – s obzirom na to da se o njima – kao o najvećim hrvatskim uzorima – premalo zna te ih se premalo štuje.

Natječaj je otvoren do 1. rujna 2010. godine.

Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima uoči 92. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, u subotu 4. prosinca 2010., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

PRILOG
Pravila natječaja