Najava 4. Književnog „Kranjčića”

Radio_MarijamNajava 4. Susreta hrvatskoga duhovnog književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” bila je tema emisije „Poticaji Stjepana Kranjčića” Radija Marija u četvrtak 15. studenoga 2012.

Uredniku i voditelju emisije o. Stjepanu Fridlu gostovali su: uime organizatora Susreta predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” dr. sc. Tanja Baran i predsjednik Stručnoga ocjenjivačkog suda dr. sc. Vladimir Lončarević.

Govorili su o tromjesečnom natječaju koji je bio otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza  2012., o radovima koji su stigli na natječaj, o stručnom ocjenjivačkom sudu koji je bez znanja o tome tko su autori radova odlučio koji će radovi na završnoj svečanosti u subotu 1. prosinca 2012. u Križevcima biti nagrađeni, koji javno izvedeni, a koji će biti objavljeni u zborniku „Duga vjere”. Gosti su detaljno predstavili program završne svečanosti koji se sastoji od primanja autora i predstavljanja zbornika u križevačkoj Gradskoj vijećnici, zaim od misnoga slavlja koje će u župnoj crkvi sv. Ane, uz 94. godišnjicu rođenja dr. Stjepana Kranjčića, predvoditi bjelovarsko-križevački biskup mons. dr. Vjekoslav Huzjak te od samoga književnoga susreta u Hrvatskom domu.

Na kraju emisije izmoljena je molitva za otvorenje procesa za proglašenje Stjepana Kranjčića blaženim.

Odgovori